Johnny-Guitar

 

Startside

Hvem er Johnny

CD-erer Fotos Artikler Pressemateriale

 

Jeg er født og primært opvokset i Valby, hvor jeg gik på Hanssted skole

Johnny - bageste række nr. 3 fra venstre

j

Johnny yderst til højre med pomadehår

Min musikinteresse startede allerede som stor dreng. Vi var nogle stykker fra Hansstedskolen i Valby som sammen dannede bandet "Firkløveret". Det var blandt andet Kai Rose (ex-Rocking Ghost) og Niels Werner (ex-Fourways - nu Rocking Ghost). På et tidspunkt spillede vi med trommeslageren Finn Grindorf fra Clidows og Poul Denhardt fra Walkers.

Siden barnsben har Shadows og især Hank Marvin stået som den musikstil, jeg især følte noget for. Dermed naturligvis også Cliff. Musikstilen lever forsat lykkeligt også blandt mange unge.

Men Hollies, Searchers, Manfred Mann, Herman Hermits m.fl. har også fyldt meget i mit liv. Naturligvis er der gennem årene kommet masser af god musik. Vikingarna og Smokeys musik, holder jeg også meget af.

 

Fotos fra en af mine første optrædender her i Bådklubben, Hvidovre Havn. I øvrigt med min første elektriske guitar.

 

 

Den elektriske guitar blev lagt på hylden i en årrække - men blev erstattet af af en spansk akustisk guitar.

Gennem årene er det blevet til en del optræden med visesang, hvor især den svenske trubadour Evert Taube var i højsædet.

 

 

 

Jeg spiller på Ovation Custom Legend, Ovation Custom Ballader og Oscar Teller akustiske guitarer.

 

 

 

 

I 90èrne blev begyndte jeg igen, at spille Shadowsmusik. Guitar blev indkøbt - en Fender Strat 59 med Hank Marvins original autograf påført. Forstærkere, effekter, sanganlæg m.m. blev indkøbt og efter 1 - 2 års øvning var jeg igen klar til liveoptræden med den musik, som altid har stået mig nærmest.

 

 

 

 

Guitaren har i øvrigt været Johnny Reimars - men den er modificeret med nye Kinmann pickups, Callaham bridge og båndslibning m.m. - så den er helt tip top.

Farven hedder Pink Salmon.

 

 

Men når man nu er Hank Marvin fan - så er lyden noget af det vigtigste. En dag i 2002 hang der en sort Strat 59 Custom i City Music. Jeg måtte bare eje den - og ikke et sekund har jeg fortrudt - skulle for mange år siden have købt sådan en guitar. Lyd, finish og gribbrædt er suverænt. Og så har Hank spillet på nøjagtig en sådan sort strat.

Men lydmæssigt har jeg fået den  næsten så tæt på Hank, som man kan komme. Den har fået monteret Callaham bridge/tremolosystem og Kinnmann pickups med nye potentiometre fra Kinnmann. 

Ak ja - Burns havde jubilæum og fik lavet 2004 stk Burns Hank Marvin anniversery - en utrolig smuk guitar og den har vellydende karakteristisk Burns lyd.

Også den blev indkøbt - man er vel Hank Marvin fan.

 

                    

I januar 2011 fik jeg min sidste guitar - en Fender stratocaster custom, NOS 56 - fiesta red. Guitaren ikke produceret til Skandinavien - så jeg måtte til England for at købe den. Der var i øvrigt kun et eksemplar til salg på daværende tidspunkt i hele UK.

En utrolig smuk guitar, med en fantastisk flot hals og så er lyden helt i top. Den er lidt lysere i tonen end min sorte custom strat. Havde ellers altid sagt, at jeg iKKE skulle have en rød guitar - det var der så mange, der havde. Men efterhånden som årene er gået ændrede denne holdning sig. I øvrigt startede jeg i drengeårene med en rød Høfner og slutter nu med en Rød Fender - så man kan vel sige, at ringen nu er sluttet. 

Den røde er nu blevet min favorit - Fender twang - lyder helt suverænt!!

Så jeg har nu i alt 3 Hank Marvin Guitarer i samme farver, som mit forbillede Hank har spillet på.

 

 

Men jeg spiller også rock og derfor skulle jeg bruge en telecaster - custom 72 med såvel telepickup (nu Kinmann) og Fender wide range - humbuck pickup, ideel når der skal spilles eks.vis Status Quo. En skøn guitar - god lyd og lækker at spille på - så en sådan blev indkøbt.

Endelig en Hagstrøm Super Sweede - som bestemt også er en superguitar til det mere rockede, jazz/swing agtige.

 

Næstsidste skud i samlingen hvad angår el-guitarer, er en Burns double six i farven redburst. En utrolig god guitar både hvad angår lyd og gribbrædt og finishen er der heller ikke grund til at klage på.

Hank har især på flere vokalnumre spillet med en double six - med den karakteristiske lyd.

 

Det er ikke nok med gode guitarer - der skal også en ordentlig guitarforstærker til. Jeg spiller med Fender Twin Reverb og den helt nye fortræffelige Vox Heritage - der blev produceret i 2007 i.f.b. med Vox.s 50 års jubilæum.

Bedre forstærker en vox.en - fås næppe til især Shadowsmusik.

Det skulle da lige være Matchless DC30 - som jeg også har - og som lyder helt fantastisk!!

 

 

En god Hank lyd kræver et godt guitarecho. Amtech (svensk firma) har produceret et særdeles godt echo - så det benytter jeg mig af sammen med mine forstærkere  og en compressor. For nylig er det dog lykkedes, at få fat i en Yamaha Magicstomp, som desværre ikke produceres mere - men som er er en rigtig god multieffect både til Shadows og også til alt andet musik. Sidstnævnte effect gør det meget nemmere på scenen i bandsammenhæng.

Men ak - Alesis er vel stadig det bedste Shadowsecho, der er lavet. Især hvis Charlie Hall har fjernet transistorer m.m. og installeret EFTP program. Så jeg har nu også såvel en Q2 som Charlie Hall har haft under sine hænder og Q20.

Trådløst guitaranlæg en Line 6 - G50 kan jeg varmt anbefale - superlyd!

Nu det med god Shadowslyd - så er det bestemt ikke udstyret, der er det mest væsentligste - til syvende og sidst er det guitarspillerens øre og fingre!,  der er det vigtigste.

 Matchless - Fender - Vox - Ovation - Dynacord - Mackie - Amtech - Alesis - Db technologies - JBL - TC  electronic -Tapco - Electrovoice - Tascam - Zoom - Senheiser & Shure - Audix - Fostex - Eurolite - Hagström - Focusrite - Cubase - "Solton"  er de mærker, jeg anvender og foretrækker.

 

 

Sang skal der til - hvis en fest, skal være vellykket. Jeg har såvel Senheiser og Shuremikrofoner, DB aktive højttalere  JBL 15 tommer højttalere,  EV-top & woofere, Tapco 600 watt fronthøjttalere, Mackie mixer,  Dynacord powermixer, Focusrite sangcompressoreffekt, Mackie- og Tapco slaveforstærkere, Alesis digital EQ, TC compressor og TC delay/reverb, Tascam minidisc.s + naturligvis et godt lysanlæg. Endelig et lille godt ministudie, hvor meget af back-up musikken bliver lavet på PC via Solton 100 Keyboard, TC konnekt og Cubase.

Alt i alt er udstyret topprofessionelt.